En av de siste - Frøya, en herlig Amerikansk Staffordshire Terrier

Hund-hundefotograf-amstaff-amerikanskstaffordshireterrier-kopi.jpg

Amerikansk Staffordshire Terrier, også kjent som Amstaff ble dessverre ført opp på forbudslisten over raser vi ikke ønsker i Norge i 2004. Nå, snart 13 år senere er det ikke mange amstaffer igjen i Norge. Og for kort tid siden forlot dessverre en til denne verden. Hvil i fred Frøya.

Jeg var så heldig at jeg fikk bli litt kjent med Frøya for en 5 års tid siden. Og for et drøyt år siden var hun på besøk i studio for å bli fotografert. Jeg hadde et stort ønske om å få dokumentere en av norges siste gjenlevende amstaffer. 

Sånn jeg kjente Frøya var hun en morsom, aktiv og tillitsfull hund. Når jeg møter sånne hunder tenker jeg alltid på raseforbudet. Hvorfor skal en så fin rase være forbudt? 

Det var utrolig morsomt å fotografere Frøya. En liten utfordring var at hun som mange andre som drar litt på årene, hadde begynt å høre litt dårlig. Så pipeleker og lyder jeg vanligvis bruker for å fange oppmerksomhet og uttrykk kunne jeg ikke bruke som jeg pleier. Og som alle andre eldre hunder jeg har fotografert var Frøya full av sjarm og en stor personlighet. 

Rull deg nedover for å se resten av bildene jeg tok av Frøya og se på de vakre øynene og det herlige uttrykket hennes. 

Previous
Previous

Hva tror du Laffen på ti år gjorde når han ble fotografert?

Next
Next

Hundefotografering med Basse - En fantastisk eldre herremann med en dødsrå attitude