6 tips for å ta bedre bilder av hunden din

portrett-tips-hundebilder-hundefotograf.jpeg

Hunder er mye i farta og lite villige til å sitte i ro. Så det å ta bilder av hunder kan til tider være utfordrende. Men med litt prøving og feiling kan alle lære seg å ta bedre bilder av dyrene sine. Dette er en bloggpost for deg som ønsker å ta bedre bilder av hunden din. 

Her kommer mine 6 råd for å ta bedre bilder av hunder

1) La hunden leke og fortelle en historie

hundebilder-tips-lek-action.jpeg

Gi hunden fritt spillerom og se hva som skjer. Ofte oppstår det morsomme spontane situasjoner som gir gode hundebilder. Hundebilder tatt under lek viser glede og hvem hunden er. Prøv deg frem med forskjellige innstillinger for å få tatt skarpe bilder. Det er viktig med rask lukkertid for å fryse bevegelser. For å få rask lukkertid må man åpne opp blenderen og øke Iso. En lukkertid på rundt 1/1000 er somregel et godt utgangspunkt. De fleste kamera har en sportsmodus. Denne kan være et godt utgangspunkt.

Det er også viktig å sette kameraet til følgefokus og plassere fokuspunktet der man ønsker å få hunden i bildet. 

2) Ta bilder fra forskjellige vinkler

lek-med-vinkler-hundebilder-tips-hundefoto-hundefotograf.jpeg

En generell regel er å "gå ned på hundens nivå" når man tar bilder. Ta bilder fra deres perspektiv. Men ingen regel er uten unntak. Prøv deg frem med å ta bilder hvor du ligger på bakken, står høyt oppe over hunden og tar bilder rett i øyehøyde. Du får nå bilder fra vinkler du ofte ikke ser hunden fra. 

Varier innstillingene på kameraet for forskjellige uttrykk. 

3) Se etter enkle bakgrunner og godt lys

Aron_DSC7183-2.jpg

Hundefotografering handler som all annen fotografering om å finne godt lys og bakgrunner som ikke stjeler fokus. Det er en fordel å finne bakgrunner som er et stykke unna. Samtidig er det fint å bruke objektiver med lang brennvidde og god lysstyrke. Disse gjør bakgrunnen uskarp og gjør den myk og uforstyrrende. Prøv deg frem med å variere og ta bilder i skygge og sollys. Se hva som blir penest på din hund.

4) Ta bilder uten bånd

uten-bånd-tips-triks-hundefoto.jpeg

La hunden være løs. Ta av kobbelet og gjerne halsbåndet hvis ikke det er viktig å ha det med på bildet. Båndet er ofte i veien og forstyrrende på bildet. Det tar bort fokus fra hunden og gir uheldige skygger. Uttrykket i bildet forandrer seg også helt når hunden er fri. Du vil få mer spontane og ærlige bilder med en løs hund enn en hund som blir kontrollert av båndet.

Husk å respektere båndtvangsreglene og ta hensyn til andre. 


5) Varier brennvidden/zoomen

varier-brennvidde-tips-hundefoto-hundefotografering.jpeg

Gå nært hunden og zoom ut til videste innstilling på objektivet (Vidvinkel). Etterpå går du lengre ifra og zoomer inn så langt det går (Tele). Følg med på hva som skjer. Se hvordan hunden, bakgrunnen og bildet forandrer seg. Prøv deg frem og se hva slags uttrykk du liker på bildene.

Bilder tatt med vidvinkel gir et lekent uttrykk og overdriver størrelsesforhold mellom hode og kropp.

Tele bruker man ofte til portretter fordi det gir viser trekkene til hunden på en riktig måte som man ønsker når man skal ha et pent portrett. 

Som hundefotograf prøver jeg å variere brennvidden iløpet av en fotografering for å ha flere valg i ettertid. 

6) Ta med godbiter, leke og tålmodighet

hund-hundefotograf-hundefotografering-fotograf-hodnedesign-pål-hodne-2626.jpeg

Å være hundefotograf er ikke alltid lett. Man må ha mye tålmodighet og jobbe med hunden på deres premisser. Bruk alle de morsomme og positive triksene i boken for å få hundene til å gjøre det du vil. Bestikk hunden med godbiter og leker. Og prøv å unngå at det blir kjedelig for hunden. Hundefotografering skal være morsomt. Ta pauser hvor dere bare sitter og har en koselig liten stund sammen. 

Tren inn en god bli kommando før du skal fotografere og gjerne en som kan hjelpe deg med å håndtere hunden mens du konsentrerer deg om å ta bilder. Ofte må man også være skikkelig klovn for å få hunden til å se i kamera. 

Jeg håper at dette kan være en liten inspirasjon på veien til å ta bedre hundebilder. Har du noen tips eller spørsmål? Legg igjen en kommentar. 

Previous
Previous

Redigering av hundebilde - Hvit bakgrunn i Lightroom med Auto Mask. Dodge&Burn og Healing brush i PS

Next
Next

Storm - En energisk Staffordshire bull terrier